Nieuws

Namen ontwerpteams nieuwbouw Eurojust bekend

Vijf integrale ontwerpteams zijn uitgenodigd om in vervolg van de Europese aanbestedingsprocedure een ontwerpvisie te presenteren voor de nieuwbouw van Eurojust in de Haagse wijk Zorgvliet.

Huidige huisvesting Eurojust

Eurojust is een agentschap van de Europese Unie, dat de samenwerking ondersteund tussen de gerechtelijke autoriteiten in de EU in de strijd tegen grensoverschrijdende zware criminaliteit. Het huidige onderkomen, het voormalige KPN-gebouw aan de Haagse Maanweg, zal in de nabije toekomst niet meer voldoen aan de sternge veiligheidseisen. Het nieuw 18.000m2 grootte onderkomen van Eurojust komt te liggen aan de Jan Willem Frisolaan, op een locatie waar nu nog een schoolgebouw staat. De nieuwbouw wordt gefinancieerd door de Europese Commissie.

De namen en samenstelling van de teams zijn:

Consortium 4EJ
(DVP BV / UN Studio / Studio Linse / Martha Schwartz Partners / Meelis & Partners / Valstar Simonis / van Rossum)

Casa Justitia
(Brink management & advies / Quist Wintermans architecten / OTH architecten / Juurink + Geluk BNS / Huygen Installatie adviseurs / Deerns / Cauberg Huygen BV / ABT)

Perrault / Rau
(Dominique Perrault Architecture / Rau Amsterdam / Imtech Building services / Copijn Landscape Architects / Heyligers Interior Architecture)

Mecanoo / Haskoning
(Mecanoo architecten / Haskoning / DS ontwerp en onderzoek B.V.)

Team Eurojust (Benthem en Crouwel)
(Benthem Crouwel / Sander architecten / West 8 /Arup / Mactwin security group)

De teams presenteren hun ontwerpvisie in het eerste kwartaal van 2012 aan de jury bestaande uit vertegenwoordigers van Eurojust, Rijksgebouwendienst, Ministerie van V&J en de Gemeente Den Haag, onder voorzitterschap van de Rijksbouwmeester. In maart 2012 wordt bekend gemaakt wie de opdracht krijgt.