Nieuws

Atelier Kempe Thill Architect van het Jaar

Dit weekeinde is in Amsterdam de Architect van het Jaar Prijs 2011 uitgereikt. Atelier Kempe Thill uit Rotterdam, het internationaal werkende architectenbureau van oprichters André Kempe en Oliver Thill, won de categorieprijs voor middelgrote bureaus en werd aansluitend door de jury unaniem gekozen als 5e ‘Architect van het Jaar’.

Aan de prijs is een geldbedrag van 5.000,- Euro verbonden, ter beschikking gesteld door hoofdsponsor Alcoa Architectuursystemen uit Harderwijk. Uit het juryrapport: "[…] De jury is onder de indruk van het architectenbureau, dat vanuit een bewonderenswaardig gerealiseerd portfolio met een welbewuste strategie langzaam maar zeker prestigieuze opdrachten verwerft in de landen om ons heen […] en dat zo met zijn professionele ondernemerschap ten voorbeeld kan worden gesteld aan de hele Nederlandse architectenbranche: Atelier Kempe Thill uit Rotterdam.”

Thema 2011: Aan de inzenders werd gevraagd om – in deze zware tijden voor architectenbureaus – hun visie te geven op het thema ‘Strategie’ en die visie te illustreren, mede aan de hand van recente projecten.

De drie categorieprijzen werden als volgt verdeeld:
– Categorie Small (tot 10 fte): Zecc Architecten (Utrecht)
– Categorie Medium (10-20 fte): Atelier Kempe Thill (Rotterdam)
– Categorie Large (boven 20 fte): Faro Architecten (Lisserbroek, Zutphen)

De jury bestond dit jaar uit:
Lucas Verweij – gasthoogleraar Design, Berlijn,
Anne Luijten – publicist en criticus, Amsterdam en
Alex van de Beld – architect te Helsingborg, Zweden en Architect van het Jaar 2009.

Publieksprijs: NEXT Architects (Amsterdam, Beijing-CN)
Online stemming via Architectenweb (met 27,6 % van de 808 stemmen).