Nieuws

Bedaux De Brouwer ontwerpt Voorzieningenhart Waterkwartier/De Biezen

Bedaux De Brouwer Architecten uit Goirle heeft het winnende ontwerp gemaakt voor het nieuwe Voorzieningenhart Waterkwartier /De Biezen in Nijmegen. De beoordelingscommissie koos het ontwerp uit drie geselecteerde architectenbureaus unaniem als winnaar. Op 17 januari wordt het ontwerp aan de wijk gepresenteerd.

Maquette Voorzieningenhart Waterkwartier /De Biezen, door Bedaux De Brouwer Architecten

Het nieuwe voorzieningenhart aan de Waterstraat bestaat uit het wijkcentrum, de brede basisschool Aquamarijn en 30 appartementen. De architecten waren voor de opgave gesteld om voor deze drie onderdelen een samenhangend geheel te ontwerpen. In de ogen van de beoordelingscommissie verdienen alle ontwerpen een groot compliment.
Het ontwerp van Bedaux De Brouwer Architecten is gekozen vanwege de goede samenhang tussen de verschillende onderdelen, de aansluiting qua grootte en schaal op het Waterkwartier en de omringende bebouwing, de fraaie overgang tussen binnen en buiten en het parkachtige karakter van de buitenruimte.

De beoordelingscommissie was samengesteld uit vertegenwoordigers van volgende vier partijen: Wijkvereniging ‘Ons Waterkwartier’, Conexus, Portaal en gemeente. De overige deelnemers aan de prijsvraag waren HVDN en Yvonne van der Pluijm.