Nieuws

RSM neemt tijdschrift A10 over

RSM neemt het tijdschrift A10 new European architecture per 1 april 2012 over van Boom uitgevers Amsterdam. Het tijdschrift is een belangrijke aanvulling op de activiteiten van RSM. Hans Ibelings, die sinds de oprichting in 2004 hoofdredacteur was, treedt terug en wordt opgevolgd door Indira van ’t Klooster.

Boom uitgevers Amsterdam heeft in het najaar van 2011 moeten besluiten de activiteiten van het architectuurfonds mee te laten krimpen met de markt. A10 wordt overgedragen aan RSM, Boom blijft zorg dragen voor het bestaande fonds van SUN architecture. RSM is gespecialiseerd in marketing, sales en fondsenwerving in de creatieve industrie. Als aandeelhouder van A10 was RSM sinds de oprichting bij het blad betrokken en trad daarbij op als internationale sales- and marketing partner.

Nieuwe hoofdredacteur
Indira van ’t Klooster (1971) is architectuurjournalist voor diverse architectuurvakbladen in binnen en buiten Nederland. Ze beschikt over een uitgebreid Europees netwerk van architecten(organisaties), architectuurcentra en overheden. Naast A10 blijft ze werkzaam bij Architectuur Lokaal, het landelijk kenniscentrum voor bouwcultuur en opdrachtgeverschap dat zich onder andere inzet voor betere toegankelijkheid voor (jonge) architecten bij Europese aanbestedingen en (internationale) ontwerpwedstrijden.

Het tijdschrift wordt voortgezet in de traditie van Hans Ibelings, die het tijdschrift met vormgever Arjan Groot in 2004 oprichtte en eigenaar was. Met een klein team in Amsterdam, en een groot netwerk van correspondenten in heel Europa wist A10 vaak als eerste en soms ook als enige te berichten over de laatste ontwikkelingen op het gebied van architectuur. Het tijdschrift dat in heel Europa wordt gedistribueerd, bereikt een steeds groter publiek en heeft in negen jaar tijd een eigen plaats verworven in het landschap van architectuurmedia. Hans Ibelings gaat verder als architectuurcriticus en lanceert binnenkort een nieuw podium: The Architecture Observer.