Nieuws

Dutch Design Desk Europe van start

Vrijdag 6 april 2012 hebben gedeputeerde Noël Lebens van de Provincie Limburg, Christine de Baan programmadirecteur van Dutch Design Fashion Architecture en Nicole Maurer van Maurer United Architects de start gemarkeerd van de Dutch Design Desk Europe (DDDE). In het Rijkspaviljoen op de Floriade tekenden zij een samenwerkingsovereenkomst voor 2012.

Dutch Design Desk Europe wil de Nederlandse economie vanuit de vestigingsplaats Maastricht stimuleren door de Nederlandse creatieve industrie te ondersteunen bij het betreden van de Duitse en Belgische markt. Dutch Design Fashion Architecture en de Provincie Limburg dragen beiden € 50.000,- bij aan het project. Ook VIA2018, het bureau van de kandidatuur Maastricht Europese Culturele Hoofdstad 2018 en de BV Limburg zijn bij het project betrokken.
 
De Nederlandse creatieve industrie omvat daarbij in eerste instantie de vakgebieden design, architectuur en mode. Na verloop van tijd kunnen hierbij de vakgebieden gaming en (nieuwe) media toegevoegd worden. Samen vormen zij de top-sector ‘Creative Industry’ in het sectorenbeleid van de Nederlandse overheid.
 
Dutch Design Desk Europe richt zich op drie kernactiviteiten:
1.     Het maken van grensoverschrijdende business matches (met Duitsland en België);
2.     Het opzetten en beheren van een kennisbank omtrent werken over de grens (gefocust op de creatieve industrie) en
3.     Het organiseren en geven van presentaties ter bevordering van de dialoog en samenwerking over de grenzen van de buurlanden.
 
Op het gebied van matchmaking levert Dutch Design Desk Europe diensten, zoals het organiseren van workshops, netwerkevents, matchmakings, handelsmissies en beurspresentaties. Op het gebied van kennisverstrekking geeft Dutch Design Desk Europe strategisch en/of praktisch advies en marktscans op maat.