Nieuws

Consortium Heijmans ontwerpt winnend voorstel Nationaal Militair Museum

Voor de bouw van het nieuwe Nationaal Militair Museum in Soesterberg is het plan van consortium Heijmans als winnend ontwerp gekozen. Het consortium is een samenwerkingsverband tussen Heijmans, Claus en Kaan Architecten, H+N+S Landschapsarchitecten en Kossmann.dejong Exhibition Architects.

winnend voorstel

Het consortium stond voor de zeer bijzondere opgave om niet alleen een nieuw gebouw te ontwerpen, maar ook het omringende landschap en de hele museale inrichting.
 
Het ministerie van Defensie is opdrachtgever van het nieuwe museum, waar de betekenis van de krijgsmacht in heden, verleden en toekomst wordt verteld aan het grote publiek. De collecties van het Militair Luchtvaart Museum uit Soesterberg en het Legermuseum uit Delft worden in dit museum samengevoegd en tentoongesteld. Het nieuwe museumcomplex zal worden gesitueerd op het terrein van de voormalige luchtmachtbasis Soesterberg.
 
De verwachte oplevering staat gepland voor derde kwartaal 2014.