Nieuws

Powerhouse Company ontvangt de Nykredit Motivatie Prijs 2012

Ieder jaar reikt de Deense Nykredit Foundation drie verschillende architectuurprijzen uit. Eén van deze prijzen, de Nykredit Motivatie Prijs, gaat dit jaar naar het in Denemarken en Nederland gevestigde Powerhouse Company, in 2005 opgericht door architecten Nanne de Ru en Charles Bessard.

Charles Bessard (l) en Nanne de Ru (r)

Powerhouse verwierf met hun eerste projecten, Villa I in Ede en Spiraal Huis in Beaune (Frankrijk), internationale bekendheid. In 2011 ontving Nanne de Ru de Rotterdam-Maaskantprijs voor Jonge Architecten.
De andere twee prijzen die de Nykredit Foundation uitreikte gingen naar het Deense architectenbureau COBE. Zij ontvingen de Nykredit Architectuurprijs 2012. De Special Merit Prijs werd toegekend aan Kent Martinussen, directeur van het Deense Architectuur Centrum.