Kijk & Luister

Wandelende talkshow ZigZagCity

Tv

ArchiTV

Archined's eigen tv-programma

Tijdens de openingsweken van de IABR in Rotterdam was de route tussen de beide biënnale locaties, NAi en Schieblock, onder de verzamelnaam ZigZagCity geïnjecteerd met een reeks activiteiten en installaties. ArchiNed liep de route langs verborgen plekken in de binnenstad en sprak samen met gastpresentator Eeva Liukku met de kunstenaars en architecten van de installaties onderweg. Voor wie er destijds niet bij kon zijn biedt ArchiNed de kans het allemaal toch nog te beleven. Loop mee met ArchiTV.

Een van de attracties van de ZigZagroute was het feit dat er onderweg een aantal verborgen binnenterreinen werd aangedaan. Zelfs voor geboren en getogen Rotterdammers bleek er toch nog veel onontdekt gebied te zijn in het hartje van de binnenstad. De wandelende talkshow doet ze allemaal aan. Voor wie snel heen en weer wil springen, of voor wie alleen is geïnteresseerd in een bepaald onderdeel, hieronder een korte inhoudsopgave:

0.00 – intro en gesprek met organisator Pieter Kuster en kunstenaar Gyz La Rivière, die de bovenverdieping van het grotendeels leegstaande kantoorgebouw Hofpoort tot informele ontmoetingsplek had omgetoverd en tevens de eenmalig striproman ‘Pschorry’ over de geschiedenis van de plek heeft geproduceerd.
ca 14.00 – Loop mee door de Ammanstraat in de richting van de kas de ‘Lijnbar’ een tijdelijke popuplocatie deels bar, deels locatie voor kleine activiteiten midden op de Lijnbaan. Met onder meer een gesprek met ontwerper en programmamaker Leon van Geest.
ca 18.00 – Ontdek de door Observatorium ingerichte stilteplek op de Jan Evertseplaats, een van de Lijnbaanhoven. Inclusief een gesprek met Ruud Reutelingsperger (in de ondertitel per abuis Leon van Geest genoemd).
ca 24.00 – Luister naar de salespitch van Ferry Weeda, reisconsulent van reisburo ZigZagTravel.
ca 26.00 – Ontdek het meest merkwaardig gepositioneerde bankje van de Rotterdamse binnenstad (ofwel hoe architectuurtoerisme in Rotterdam een hoogst serieuze zaak is).
ca 27.00 – Aanschouw het Bubbelpaviljoen van DUS Architecten op de meest verborgen binnenplaats van Rotterdam en luister naar de uitleg van Hans Vermeulen.
ca 33.00 – Ontdek hoe je in een handomdraai van een steeg een gebouw maakt…
ca 35.00 … en volg de slotdiscussie met Iris Schutten in en over de Boomgaardhof.