Nieuws

MushroomWall wint prijsvraag Appetizing Architecture

De Stuurlui stedenbouw (Marijke Bruinsma) en groundcondition (Jacques Abelman) hebben met de inzending MushroomWall afgelopen vrijdag op het 2e Amsterdamse Architectenbal de prijsvraag Appetizing Architecture gewonnen. In het project wordt een afvalproduct (koffiedik) hergebruikt, waarmee op slimme wijze paddenstoelen in de Amsterdamse stegen kunnen worden gekweekt, geplukt en bereid.

Een jury, bestaande uit Alain Caron (top chef), Rob Wagemans (Concrete) en Joep Habets (BNA/NRC), selecteerde uit alle inzendingen 10 finalisten. Hun eetbare architectuur was 1 op 1 te zien op het Amsterdams Architectenbal. Tijdens het Bal werd de Mosa Bal van het Jaar 2012 uitgereikt aan het project MushroomWall, dat uiteindelijk als winnaar uit de bus kwam.

Genomineerd waren:
VertiTuin – Katarzyna Bratek
IJ Candy – Christina Fuchs
Wasted Space – Josine Lambert
Chocoladefabriek – Joost Lauppe
Smaak Labyrint – Adam Smit
Koekjes van eigen deeg – Frank Spoek
Tricolore – Jurriaan van Stigt
Lekker Borrelen – Jasper Tuinema & Monique Phillipo
ZuidaSuiker – Da Wang & Mieke van Eijnsbergen
en dus:
Mushroom Wall – Marijke Bruinsma & Jacques Abelman

De creaties waren tevens te zien tijdens de Food & Architecture Fair op 24 JUNI tijdens de Dag van de Architectuur.