Nieuws

Nederlands-Iers team voor Cork Docklands Marina Park geselecteerd

Het Nederlands-Iers team onder leiding van OKRA is door de stad Cork geselecteerd om het ontwerp te maken voor het Marina Park, het eerste water park in Ierland. Het team bestaat uit OKRA landschapsarchitecten en REDscape, in samenwerking met O’Connor Sutton Cronin (engineers), Venhoeven CS (architecten), Howley Hayes (restauratiearchitecten), Fehily Timoney (ecologen), Modus Operandi (art consultants), and Davis Langdon (quantity surveyors) en werkt voor dit project nauw samen met specialisten van Cork City Council.

Winnend ontwerp Marina Park Cork

Het winnende ontwerp heeft als antwoord op de prijsvraagopgave een sequentie van waterlandschappen voorgesteld, waarin water vanuit de onringende wijken wordt gebufferd en gezuiverd. Het plan levert een afwisseling van functies en van biotopen, toegesneden op haar specifieke plek in de stad en het stedelijk leven.
Op het terrein van 35 hectare bevindt zich het stadion “Pairc Ui Chaoimh”, dat wordt gerenoveerd en plaats biedt aan Gaelic Sports en andere evenementen. Het stadioncomplex, met oefenveld is integraal onderdeel van het parkontwerp qua padensysteem en dubbelgebruik van ruimtes.

In het park worden veel andere activiteiten geprogrammeerd waaronder joggen, fittness, skaten en natuurlijk allerlei avontuurlijke activiteiten gerelateerd aan het water. Zo krijgen diverse roeiverenigingen een nieuwe plek.

Het is de bedoeling dat het opgeknapte gebied zal worden gekoppeld aan het centrum door een voetgangersgebied langs de Lee en middels het openbaar vervoer. Pleziervaartuigen zullen worden aangetrokken via een nieuwe aanlegplaats en zullen van de stedelijke waterkant van de Lee een plek maken om van te genieten door iedereen.