Nieuws

Sandberg Instituut winnaar van BE OPEN Inside the Academy prijs 2012

Tijdens de beurs Design Miami/Basel werd in Zurich de prijs uitgereikt voor de beste Europese ontwerpschool.

Een jury van internationale design experts beoordeelde projecten van de volgende geselecteerde instituten: Le Cambre, België; Ecole Cantonale d'Art de Lausanne (ECAL), Zwitserland; Hochschule Basel, Zwitserland; Konstfack, Stockholm, Zweden; Glasgow Fine Art School, Glasgow, Engeland en Sandberg Instituut Amsterdam, Nederland. Deze instellingen werd gevraagd om drie projecten te presenteren die in het bijzonder bij haar benadering van Design en de educatieve missie passen.  
 
De jury bestaande uit Gilda Bojardi (design journalist, hoofdredacteur van Interni), Ron Arad (ontwerper en architect), Daniel Charny (curator en leraar), Felix Burrichter (schrijver en creative director Pin-Up Magazine) en Johanna Agerman Ross (Editor-in-Chief van het design magazine Disegno) koos het Sandberg Instituut om de BE OPEN Inside the Academy prijs in ontvangst te nemen.

De prijs is een waardering van Design opleidingen die ‘design-thinking’ aanwenden om een effect op de toekomst te maken. Het Sandberg Instituut beschikt over een eigen benadering ten aanzien van ‘design-thinking’ en heeft een interessante strategie om volgende generaties ontwerpers succesvol voor te bereiden om te slagen in deze steeds veranderende mondiale omgeving.

De prijs stelt de winnende instelling in staat om een reeks lezingen van vooraanstaande gastdocenten te organiseren en beoogt daarmee de ontwikkeling van de onderwijsprogramma’s verder te bevorderen.