Nieuws

Uitslag prijsvraag Reset Heetmanplein

Tijdens de Nacht van de Architectuur werden op 29 juni in de Verkadefabriek de winnaars bekend gemaakt van de ideeënprijsvraag ‘Reset Heetmanplein’.

Tijdens deze geslaagde en gezellig avond, waar ongeveer 350 deelnemers, geïnteresseerden, ambtenaren en Bosschenaren aanwezig waren, is het juryrapport door architect John Körmeling gepresenteerd. Een bonte, bijzondere en interessante verzameling ontwerpen is dit jaar door Job Schroën, Martien van Osch en voorzitter van de jury John Körmeling beoordeeld. 4 plannen vielen daarbij op waarbij er dit jaar zelfs 2 eerste prijzen konden worden uitgereikt, die ieder €3500,- ontvingen.

Eerste prijswinnaar: Circus Jeroen Bosch, door Jeroen Bos en David de Jong
Eerste prijswinnaar: Heetmanpark, door Pepijn van Voorst en Karho Yeung

Eervolle vermelding: MijnPlein, door Beatriz Ramo, Oscar Gential, Ahinitze Errasti Echebarria en Beatriz González Lazo
Eervolle vermelding: Tuin der Lusten, door Maaike Marechal en Suzanne Linders

Bosch Architectuur Initiatief dankt alle deelnemers voor hun bijdrage aan de discussie rondom het Heetmanplein. Deze zal voorlopig nog niet gesloten zijn en hopelijk draagt deze prijsvraag bij aan een prachtig nieuw plan. De winnaars van de prijsvraag zullen gezamenlijk een presentatie te verzorgen in het stadskantoor. Direct betrokkenen zullen daarbij uitgenodigd worden om hen te kunnen inspireren met prachtige ideeën.