Feature

Gibbons Huis

In de serie leuke kleine projecten uit de ArchiNed Inbox dit keer het buiten dagverblijf voor gibbons van bureau B+B.

Wat?
Sinds kort trekt een voorheen weinig zichtbaar eiland in Artis de aandacht. Een rood object tussen het groen. Het is het buiten dagverblijf voor de gibbon (Hylobatidae). Het rode iconisch object refereert aan de tempels uit de oorspronkelijke leefomgeving van de gibbons. In het wild komen gibbons alleen voor in de tropische bossen van Zuidoost-Azië.

Waarom ?
Natura Artis Magistra in Amsterdam ondergaat en grootschalige vernieuwing. Hiermee wordt meer ruimte voor zowel dieren en planten als voor educatie en erfgoed gecreëerd. Bureau B+B werkte in opdracht van Natura Artis Magistra  aan een aantal projecten in de dierentuin. Een buitenverblijf voor de gibbons, een nesthuisje voor de rode panda’s, de publieke ruimte en een speeltuin voor het apen-vogelhuis en het binnen- en buitenverblijf van de Afrikaanse wilde honden.

Waar ?
In de as van de hoofdentree.

Wanneer?
Het buitenverblijf voor de gibbons is in oktober 2011 geplaatst op het gibboneiland in Artis.