Nieuws

GROUP A wint aanbesteding interieurontwerp De Rotterdam

Na een Europese aanbestedingsprocedure is GROUP A in samenwerking met Studio Makkink & Bey en Roukens + Van Gils geselecteerd uit 32 aanmeldingen voor het interieurontwerp van de 40.000 m2 nieuwe gemeentelijke kantoren in De Rotterdam op de Wilhelminapier in Rotterdam.

Het gebouw is ontworpen door OMA en zal in de loop van 2014 worden opgeleverd. De Gemeente Rotterdam, als grootste huurder, is opdrachtgever voor het interieur en betrekt haar nieuwe huisvesting begin 2015.

De gemeentelijke kantoren zullen 33 verdiepingen betrekken in de middelste van de drie torens. Het ontwerp voorziet in een interieur dat een ‘vertikale stad’ reflecteert die verbinding legt tussen ‘stedelijke knooppunten’ voor collectief gebruik, ontmoeting en interactie.

Het ontwerp en de inrichting van de ‘stedelijke knooppunten’ wordt gestuurd door het gemeentelijk ‘Social-Return-On-Investment’- initiatief, en vindt haar inspiratie in de Rotterdamse culturele verscheidenheid en kleurrijke gemeenschap.