Nieuws —

Monadnock+DeZwarteHond ontwerpen ontvangsgebouw Park De Hoge Veluwe

Redactie

Het Nationale Park De Hoge Veluwe heeft een architect geselecteerd voor het ontwerpen van het nieuwe ontvangstgebouw. De keuze is gevallen op architectencombinatie Monadnock + DeZwarteHond.

In mei 2012 plaatste Het Nationale Park De Hoge Veluwe een open oproep voor een architectenselectie. Uit tachtig inzendingen werden zeven bureaus geselecteerd die hun visie op het ontvangstgebouw (informatiebalie, Parkwinkel, restaurant, ontvangstruimten en toiletvoorziening) mochten presenteren. Dit op basis van de door het Park opgestelde uitgangspunten en architectuurvisie.

Uiteindelijk is gekozen voor de combinatie Monadnock+DeZwarteHond uit Rotterdam. Volgens het Park biedt de visie van Monadnock+DeZwarteHond een mooi evenwicht tussen aansprekende nieuwbouw en een ingetogen beeld, dat past bij het landschap in het centrumgebied van het Park, dat werd ontworpen door H+N+S Landschapsarchitecten. In de visie van de architect ligt het gebouw aan de rand van het bos aan een open plek.

Een belangrijke overweging bij de keuze voor Monadnock+DeZwarteHond is de eenvoudige hoofdvorm van het ontwerp, gekoppeld aan een bijzonder interieur. De visie op de ruimtelijke doorsnede van het gebouw is, evenals die op duurzaamheid, als excellent beoordeeld.

Onder voorbehoud van financiering start de nieuwbouw in 2014. Daarmee wordt uitvoering gegeven aan het Investeringsplan 2010-2020: ‘Investeren in ruimtelijke ontwikkeling en kwaliteit’.