Kijk & Luister

‘Wo ist die Altstadt?’, een wandeling door Rotterdam met Arnold Reijndorp en Ahmed Aboutaleb

Rotterdam-Maaskantprijswinnaar Arnold Reijndorp en burgemeester Ahmed Aboutaleb, qualitate qua voorzitter van de Stichting Maaskant, wandelen over het Rotterdamse Schouwburgplein en door het Oude Westen. Onderweg bespreken zij de hedendaagse multiculturele stad, de stedelijke problemen van toen en nu, bij wie je op de Westkruiskade de juiste vis kunt kopen, en richten zij beiden aan het slot het woord tot een boom.

Humor valt natuurlijk niet uit te leggen, maar voor wie een theoretische onderbouwing of verantwoording nodig heeft om een klein half uur te mogen schaterlachen, publiceerde ArchiNed vorig jaar in het kader van het gezamenlijk verzorgde AFFR Buster Keaton programma de alleszins lezenswaardige tekst Buster Keaton Architect.

One Week gezien, tekst gelezen en nu zin in meer? Bekijk danĀ de eerste minuten van The Scarecrow, (vooral het deel tussen 2.30 en 7.50 minuten) een must-see voor liefhebbers van multifunctionele mechanisch/architectonische vernuftigheid op de vierkante meterĀ  (All the rooms in this house are in one room)