Nieuws

Dick van Gameren nieuwe partner Mecanoo architecten

Prof. ir. Dick van Gameren wordt per 1 januari 2013 partner bij Mecanoo architecten in Delft. Het kernteam van Dick van Gameren Architecten verhuist hierdoor naar Delft. De naam van het bureau zal verdwijnen.
Met de toetreding van Van Gameren als partner versterkt Mecanoo haar positie als toonaangevend internationaal opererend architectenbureau. Dick van Gameren (1962) is de zesde partner binnen Mecanoo naast oprichter/creatief directeur Francine Houben, technisch directeur Aart Fransen en architecten Francesco Veenstra, Ellen van der Wal en Paul Ketelaars.

Francine Houben: “Dick van Gameren keert terug naar het bureau waar hij de basis legde voor een indrukwekkende loopbaan. Zijn persoonlijkheid, brede kennis en ervaring binnen de architectuur en de academische wereld zijn een waardevolle aanvulling voor Mecanoo.”
Dick van Gameren: “Bij Mecanoo kan ik mijn ambitie realiseren om de praktijk van het ontwerpen direct te verbinden met onderzoek en onderwijs. Mecanoo is een interdisciplinair bureau met een scherp besef voor de bijdrage die stedenbouw en architectuur moeten leveren aan een duurzame samenleving.”