Nieuws

Karres en Brands wint architectuurprijs Kopenhagen

De gemeente Kopenhagen heeft tijdens een ceremonie het door Karres en Brands en Polyform ontworpen Cleaning Facilities Center onderscheiden met de architectuurprijs Kopenhagen.

Cleaning Facilities Center, Kopenhagen (Denemarken) foto Ty Stanger

In 2009 kregen Karres en Brands & Polyform, opererend onder de naam KBP.EU, de opdracht voor de nieuwbouw van de gemeentelijke reinigingsdienst in het centrum van Kopenhagen op Hauser Plads.
 
Op de plek van een voormalige parkeerkelder is het nieuwe Cleaning Facilities Center gerealiseerd. Het centrum fungeert als uitvalbasis voor de medewerkers van de reinigingsdienst en is uitgerust met douche-faciliteiten, kantine, parkeerplaatsen en kantoorruimtes.
 
De glazen wanden van de centraal gelegen patio bieden veel lichtinval en de patio biedt een directe verbinding met het op het dak gelegen speellandschap.
 
Het speellandschap wordt momenteel aangelegd en maakt onderdeel uit van de in 2008 door KBP.EU gewonnen ontwerpprijsvraag voor Købmagergade. Het gehele Købmagergade omvat de herinrichting van drie pleinen en de hoofdwinkelstraat in Kopenhagen en zal eind 2012 volledig gerealiseerd zijn.
 
De Architectuurprijs Kopenhagen is in het leven geroepen om opdrachtgevers te stimuleren om in goede architectuur en stedenbouw te investeren. De prijs bestaat al meer dan 100 jaar.