Nieuws —

Studioninedots maakt winnend ontwerp voor kantoorgebouw in Parijs

bron Studioninedots

Studioninedots wint de besloten prijsvraag met het ontwerp voor een kantoorgebouw van 9200m2 voor Kaufman & Broad in Parijs. Kavel Ya ligt nabij de Seine, aan het Parc Billancourt en recht tegenover L’île Seguin.Het ontwerp is gemaakt in samenwerking met Ateliers 115 architectes.

Winnend ontwerp
Winnend ontwerp

Het voormalige fabriekterrein van Renault in Boulogne Billancourt is het laatste grote ontwikkelingsgebied dat binnen het Grand Paris een heel eigen en vernieuwende identiteit genereert. Er zullen zo'n 15.000 mensen gaan wonen en werken. Kavel Ya is aan de oostzijde van dit gebied gesitueerd. Studioninedots ontwierp een kantoorgebouw. Met zijn zuidelijke punt ligt het aan een belangrijke kruising op de Avenue Pierre Lefaucheux, de straat die de overgang vormt tussen de hoogbouw van de wijk en Parc Billancourt en Seine.
Door het aanbrengen van horizontale geledingen vindt het aansluiting bij de kleinschaligere woningbouwontwikkelingen op de locatie. De open entree is naar het park gericht en geeft een spannende doorkijk naar het binnenhof.
 
De gevel is een combinatie van bronskleurig aluminium en glas. Door verticale, aluminium lamellen onder een hoek te plaatsen, wordt de periode waarbij het zonlicht naar binnen kan komen geminimaliseerd terwijl het uitzicht behouden blijft. Afhankelijk van de hoeveelheid zonbelasting en de oriëntatie zijn de lamellen dichter op elkaar, of verder van elkaar geplaatst.