Kijk & Luister

Buster Keaton – One Week

One Week uit 1920 is Buster Keatons meest architectonische slapstick film. Een rollercoaster vol list en bedrog, liefde en doorzettingsvermogen, deconstructivistische hoogstandjes, technisch hoogwaardig draai-, klap-, kiep- en zwenkwerk, adembenemende architectuurstunts, onverwachte plotwendingen en vooral veel architectuurreferenties waar zelfbouwers nog wijze lessen uit kunnen leren. De volledige film is nu online te zien. Bekijk ‘m thuis, of – met gegarandeerd productieverhogend effect – met z’n allen tijdens de bureaulunch.

Humor valt natuurlijk niet uit te leggen, maar voor wie een theoretische onderbouwing of verantwoording nodig heeft om een klein half uur te mogen schaterlachen, publiceerde ArchiNed vorig jaar in het kader van het gezamenlijk verzorgde AFFR Buster Keaton programma de alleszins lezenswaardige tekst Buster Keaton Architect.

One Week gezien, tekst gelezen en nu zin in meer? Bekijk dan de eerste minuten van The Scarecrow, (vooral het deel tussen 2.30 en 7.50 minuten) een must-see voor liefhebbers van multifunctionele mechanisch/architectonische vernuftigheid op de vierkante meter  (All the rooms in this house are in one room)