Nieuws

ONL wint aanbesteding verbetering gevel CET, Budapest

CET – foto ONL

Kas Oosterhuis (ONL) maakte in 2007 het winnende ontwerp in de PPP ontwikkelingsprijsvraag voor een multifunctioneel complex van 25.000 m2 en was betrokken bij het project tot en met de bouwvergunning. Het complex aan de Donau, genaamd CET betreft een herbestemmig van drie voormalige pakhuizen. Het nieuwe programma bestaat uit winkels, horeca en leisure.

Na wanprestatie van de ontwikkelaar met betrekking tot de kwaliteit van de uitvoering heeft de stad Budapest het project in 2012 overgenomen. De technische gebreken van de uitvoering van de met name de gevel waren echter zo groot dat een tender uitgeschreven moest worden voor de structurele verbetering.
De bizarre situatie doet zich nu voor dat Oosterhuis de fouten van de ontwikkelaar mag herstellen teneinde het gebouw zoveel mogelijk in de origineel ontworpen staat op te kunnen leveren. Oosterhuis voert de werkzaamheden uit in samenwerking met het locale architectenbureau Bánáti Hartvig en met ONL[lean], de technische afdeling van ONL [Oosterhuis_Lénárd] in Rotterdam.