Nieuws

Inbo wint selectie Waterfront Shanghai

Huangpu River Banks Development selecteerde Inbo-NITA als masterplanner voor de grootschalige duurzame Xin Hua Pudong waterfront ontwikkeling in het hart van Shanghai.

Winnend ontwerp

De locatie aan de Huangpu rivier, met een omvang van circa 45 hectare, ligt tegenover de Bund in zakencentrum Pudong, waar ook de bekende televisietoren staat. Het winnende duurzame ontwerp van Inbo met haar Chinese partner NITA omvat een jachthaven en een oeverpark met een gemengd stedelijk programma van in totaal circa 750.000 m². Het park legt met groene vingers de verbinding naar het achterliggende stedelijk gebied. Het concept schept exclusieve condities voor woontorens, kantoortorens, winkelcentra en recreatieve voorzieningen. Herbestemming van een aantal bestaande gebouwen met culturele functies sluit aan op een nieuwe trend in China om cultuurhistorisch erfgoed een tweede leven te geven.

De herontwikkeling van de oevers van de Huangpu rivier is een speerpunt in de stedelijke ontwikkeling van Shanghai sinds de realisatie van de Expo 2010 aan diezelfde oevers. Shanghai Huangpu River Banks Development Investment Construction werkt aan een geïntegreerde ontwikkeling van het waterfront van deze rivier. Deze ontwikkeling sluit aan op hun doelstelling om voormalig industriële locaties te transformeren naar gemengd stedelijk gebied.