Nieuws

Thomas Widdershoven nieuwe creatief directeur Design Academy Eindhoven

Als creatief directeur bepaalt hij het inhoudelijke, artistieke onderwijsbeleid van de Design Academy Eindhoven en werkt hij samen met de nog te benoemen onderwijsdirecteur. Thomas Widdershoven: “Veel mensen zijn pessimistisch omdat ze geen helder beeld van de toekomst hebben. Ik deel dit pessimisme niet. Daarom verbind ik mij met onderwijs. De toekomst moet vormgegeven worden – door de vormgevers van de toekomst".

Design Academy Eindhoven biedt met een internationaal docententeam een hoogwaardige vierjarige Bachelor en een tweejarige Master designopleiding. “Van alle academies in Nederland heeft de Design Academy de sterkste positionering. Er zit kracht en lef in de enkele focus op design. Na een goede start van de academie en een periode van bloei is het nu belangrijk om de nationale en internationale statuur van de Design Academy verder uit te bouwen en om aan te sluiten bij de huidige ontwikkelingen in de designwereld, en breder, de maatschappij. Daar wil ik in de functie van creatief directeur aan bijdragen”, aldus Thomas Widdershoven.

De functie van creatief directeur van de Design Academy combineert Thomas Widdershoven met het werk voor Thonik, het ontwerpbureau waarvan hij directeur is. Het werkveld, het netwerk en het internationale perspectief van beide overlappen en vullen elkaar aan. “Ik wil een creatief directeur zijn die tegelijkertijd een ontwerppraktijk heeft.”
Thomas Widdershoven studeerde af aan de Gerrit Rietveld Academie en vervulde gastdocentschappen aan onder meer de Hogeschool van de Kunst Arnhem en de Rietveld Academie.