Kijk & Luister

Dick van Gameren over de huizen van Frank Lloyd WrightDick van Gameren over Frank Lloyd Wright

Tv

ArchiTV

Archined's eigen tv-programma

Het Van Schijndelhuis in Utrecht organiseert in samenwerking met Filmtheater ’t Hoogt een reeks filmvertoningen over iconische huizen en hun architecten. Voorafgaande aan de film is er een inleidende lezing. In deze aflevering van ArchiTV de lezing die Dick van Gameren gaf over de huizen van Frank Lloyd Wright. Al schetsend en doorspekt met anekdotes en ontwerpprincipes biedt Van Gameren in krap een half uur een prachtig beeld van het werk van deze invloedrijke architect.

Frank Lloyd Wright heeft een record aantal vrijstaande huizen ontworpen.
In deze lezing volgt Dick van Gameren de ontwikkeling van Frank Lloyd Wright aan de hand van enkele sleutelontwerpen uit die lange reeks. Schetsend op de flip-over, losjes een aantal van de vele Wright anekdotes aanhalend en intussen scherp op de details uit het werk wijzend, geeft Van Gameren een college om van te smullen.

Dick van Gameren (1962), heeft in de afgelopen 20 jaar een groot aantal projecten gerealiseerd, variërend van tentoonstellingsontwerpen tot stedenbouwkundige masterplannen. Sinds vorig jaar is hij partner bij Macanoo  en combineert zijn werk als architect met een hoogleraarschap architectonisch ontwerpen aan de TU Delft. Hij geeft daarnaast leiding aan het Berlage Instituut, de post academische architectuuropleiding. Zijn ontwerp voor een radicale duurzame vernieuwing van een villa bij Naarden werd bekroond met de BNA prijs voor Gebouw van het Jaar 2012.