Nieuws

DP6 architectuurstudio ontwerpt Poppodium Leeuwarden

DP6 architectuurstudio uit Delft gaat het ontwerp maken voor het nieuwe Leeuwarder Poppodium in het Harmoniekwartier en werkt voor deze opdracht samen met 3TO architecten uit Den Haag. Na een openbare selectieprocedure met 23 kandidaten is de visie van DP6 als beste beoordeeld. De beoordeling is gedaan door de gemeente Leeuwarden en de toekomstige gebruikers.

Het nieuwe Poppodium wordt uniek voor Nederland. De kunstopleidingen van de opleiding D’Drive van het Friesland College en Kunstkade zijn onderdeel van deze nieuwe ontwikkeling. Hierdoor het niet alleen een poppodium, maar ook dé plek voor jongeren en cultuur in brede zin. De nieuwe locatie wordt gezien als de thuisbasis voor alles wat met pop- en (jongeren)cultuur te maken heeft. In, maar ook vanuit die thuisbasis, zullen de partners ook nieuwe initiatieven op andere plekken in de stad ontwikkelen en stimuleren waardoor Leeuwarden als pop-, jongeren- en cultuurstad nog aantrekkelijker wordt.

De ingebruikname van het Poppodium staat gepland voor september 2015.