Nieuws

Nanne de Ru benoemd tot nieuwe directeur van The Berlage

De raad van bestuur van The Berlage, Center for Advanced Studies in Architecture and Urban Design, voorgezeten door Prof. ir. Karin Laglas, heeft architect Nanne de Ru benoemd tot directeur van The Berlage.
 
Nanne de Ru (NL, 1976) is tevens partner van Powerhouse Company, een internationaal architectuur en design bureau in Rotterdam en Copenhagen. De Ru geeft leiding aan het kantoor in Rotterdam en werkt aan projecten in Europa, Turkije en Azië. Het werk van Powerhouse Company heeft de AM NAi prijs en de Dutch Design Award 2009 toegekend gekregen.
Drie projecten waren genomineerd voor de prestigieuze Mies van der Rohe Award. In 2011 heeft De Ru de Rotterdam Maaskantprijs voor Jonge Architecten in ontvangst mogen nemen. De Ru is (gast)docent geweest aan verschillende universiteiten in Europa, zoals de Royal Danish Academy of Fine Arts in Kopenhagen, The Oslo School of Architecture and Design en de TU Delft.

The Berlage is onderdeel van de Faculteit Bouwkunde van de Technische Universiteit Delft. The Berlage, voorheen het Berlage Instituut, borduurt voort op het educatief en cultureel platform voor onderzoek, ontmoeting en debat dat in 1990 werd opgericht. Het Berlage Instituut werd eerder geleid door Herman Herzberger, Wiel Arets, Alejandro Zaera-Polo en Vedran Mimica. The Berlage biedt een postgraduate master titel, welke dit jaar naar verwachting geaccrediteerd wordt.