Nieuws

Rabobank stopt met MAB Development

Rabo Vastgoedgroep bouwt haar activiteiten in de projectontwikkeling van commercieel vastgoed af. Marktontwikkelingen en toekomstverwachtingen vormen de basis voor dit besluit. Voor MAB Development (inclusief MKB Vastgoedplan) betekent dit dat lopende projecten worden afgerond en er geen nieuwe projecten worden gestart. Daarmee komt een einde aan de grootste ontwikkelaar van commercieel vastgoed in Nederland. De afronding van de bestaande projecten zal enkele jaren in beslag nemen.

Met inachtneming van de bestaande contractuele verplichtingen worden alle lopende projecten binnen de portefeuille van MAB zorgvuldig afgewikkeld. Een multidisciplinair team van MAB-medewerkers is hiervoor verantwoordelijk. Er zullen geen nieuwe projecten meer worden gestart. Samenhangend met bovenstaand besluit zal de omvang van de MAB-organisatie, in zowel Nederland, Frankrijk als Duitsland, sterk worden gereduceerd. In Frankrijk en Duitsland worden soortgelijke maatregelen genomen. Per 1 januari dit jaar werkten er circa 145 mensen bij MAB Development, in Nederland, Duitsland en Frankrijk.

MAB Development is ontstaan uit een samengaan van Bouwfonds Commercieel Vastgoedontwikkeling en de projectontwikkelaar MAB. In 2004 werd MAB overgenomen door Bouwfonds, toen nog eigendom van ABN Amro. In 2006 kwamen Bouwfonds Vastgoedontwikkeling en Bouwfonds Asset Management in handen van de Rabobank. Vanwege de grote vastgoedfraudezaak bij onder meer Bouwfonds (bekend als de Klimop-affaire) in 2007 besloot de Rabobank voor zijn commercieel ontwikkelingstak niet langer de naam Bouwfonds te gebruiken, maar de ‘oude’ naam MAB aan te houden.