Nieuws

Yvonne Franquinet nieuwe directeur ARCAM

Yvonne Franquinet zal per 1 januari 2014 aantreden als directeur van Architectuurcentrum Amsterdam (ARCAM). Vooruitlopend daarop zal zij dit najaar al betrokken zijn bij de programmering voor 2014.

Yvonne Franquinet

Franquinet volgt Maarten Kloos op die ARCAM in 1986 oprichtte en het centrum sindsdien heeft geleid. Kloos heeft ARCAM en daarmee het fenomeen 'lokaal architectuurcentrum' met een continue stroom van projecten, waaronder de invloedrijke ARCAM KAART en de internationaal befaamde ARCAM POCKETS, op de kaart gezet.

Yvonne Franquinet (1966) studeerde Theaterwetenschap aan de Universiteit van Utrecht. De eerste jaren werkte ze als dramaturg bij verschillende gezelschappen. Later legde ze zich meer toe op kunst in de publieke ruimte. Ze werkte bij Dogtroep en bij Oerol. Van 2003 tot 2010 was ze directeur/ artistiek leider van Huis en Festival a/d Werf, een unieke instelling met een podium, een festival en een productiehuis voor jonge vormgevers, architecten en theatermakers. Zowel het festival als het productiehuis veroverden een sterke inter-nationale positie. In 2010 werd Yvonne Franquinet directeur/ artistiek leider van Kunstenfestival Grenswerk in Enschede, een festival voor muziek, beeldende kunst en architectuur.