Nieuws

Bedaux de Brouwer Architecten en Maas-Jacobs Vastgoed winnen selectie Gasthuispoort Breda

In het kader van de herontwikkeling van de Gasthuispoort hebben drie marktpartijen de afgelopen maanden gewerkt aan een plan voor deze locatie. De plannen zijn zorgvuldig beoordeeld en het college van burgemeester en wethouders heeft de winnaar van de marktselectie gekozen: Bedaux de Brouwer Architecten en Maas-Jacobs Vastgoed.

De locatie Gasthuispoort ligt aan de oostzijde van de historische binnenstad van Breda. In het plan wordt een tweetal belangrijke verbindingen gemaakt met de stad. De hoofdentree Gasthuispoort krijgt de uitstraling van een waardige entree en landmark van de stad die de bezoeker verleidt tot een bezoek aan het winkelgebied van Breda. Anderzijds zal een forse kwalitatieve impuls worden gegeven aan de secundaire binnendoorverbinding ‘Agter de Vlaszak’.
 
Te midden van de bestaande hoven van Breda zoals het Begijnhof, de Merkxtuin en het Kapucijnenhof, wordt een nieuw hof toegevoegd aan het dwaalmilieu van Breda. Uitgangspunt voor de uitwerking van de verschillende bouwdelen was het creëren van diversiteit in de architectuur; het plan straalt uit dat het een reeks van onderscheidende gebouwen is met een eigen identiteit, ontworpen door verschillende architecten