Feature

De slaapcabine

In de serie leuke kleine projecten uit de ArchiNed Inbox dit keer De Slaapcabine van Willers Architectuur.

Wat?
De slaapcabine is bedoeld als overnachtingsplek voor trekkers die licht bepakt willen rondreizen. Al het noodzakelijke is aanwezig, je kunt er in staan, zitten en liggen.
De stabiele houten bodemplaat, de houten kasten en ribben geven het de stevigheid van een hut, de bekleding met doek zorgt voor het tentachtige karakter. Zeker binnen is dit verschil merkbaar.
In de slaapcabine is een slaapplek met matras, een gasfornuisje, tafeltje en een plek om tassen uit te pakken en spullen op te bergen. Onder de cabine bevindt zich een ruimte om spullen te drogen.
De slaapcabine is compact gehouden en heeft een oppervlakte van 5,5 m2. Door de plaatsing van ramen aan beide uiteinden en door de variatie in hoogte is het interieur ondanks het beperkte oppervlakte ruimtelijk. De slaapcabine is demontabel en duurzaam.

Waarom?
Ook in Nederland kunnen mooie trektochten gemaakt worden, maar in tegenstelling tot in veel andere Europese landen is het aanbod van aantrekkelijke niet te dure overnachtingsplekken voor trekkers in Nederland beperkt. De slaapcabine komt langs de lange afstandroutes te staan.

Waar?
Het huidige prototype staat op Nivon camping Het Hallse Hull in Hall.

Wanneer?
Tot eind oktober 2013 is dit prototype van de slaapcabine te gebruiken.

Bijzonderheden
Door de opbouw is de slaapcabine heel licht en kan deze op hele eenvoudige wijze met houten palen in de grond gefundeerd worden. Doordat hij op paaltjes staat blijft de grond eronder vrij en wordt de bodem niet afgesloten. Het doek waarmee de slaapcabine omkleed is kan in vele kleuren uitgevoerd worden en kan ook bedrukt worden. De slaapcabine is een initiatief van Willers Architectuur, de realisatie is mede mogelijk gemaakt door sponsoring en het Materiaalfonds.