Feature

Woensdagmiddagfilm: Infinite Space, de architectuur van John Lautner

Deze documentaire over de ontwerpen van John Lautner (Murray Grigor, 2009) is wat ons betreft een klassieker. Voor wie hem gemist heeft op het AFFR festival in 2009, niet voor de buis zat op 28 februari 2010, of hem gewoon nog een keer wil zien.

Op zoek naar architectuur zonder begin en zonder einde. Als iemand in de buurt van Infinite Space is gekomen, dan is het wel John Lautner. In deze zorgvuldig gemaakte film worden veel Lautner projecten getoond van bouw tot na renovatie. Murray Grigor, de filmmaker heeft vele woningen bezocht en historische beeldmateriaal opgeduikeld. Dit maakt het dat de film de enige kans is om de sensuele architectuur van Lautners projecten ten volle – vanuit de binnenkant – te bewonderen. Verteld door de bewoners en bewonderaars, onder meer Jan-Richard Kikkert en Tycho Saariste.