Nieuws

Architect Jaco de Visser wint Rietveldprijs 2013

Architect Jaco de Visser (JDdVArchitecten) is met zijn ontwerp voor Victas Centrum voor Verslavingszorg de winnaar van de Rietveldprijs 2013.

De Rietveldprijs wordt tweejaarlijks toegekend aan een uitgevoerd architectonisch, stedenbouwkundig of landschappelijk project in de stad Utrecht. De jury, bestaande uit uit architect en voormalig rijksbouwmeester Wytze Patijn, architect Oliver Thill, architect Annette Marx en planoloog Peter Paul Witsen, heeft de prijs toegekend vanwege de zorgvuldige inpassing van dit gevoelige en omvangrijke programma in de kwetsbare Utrechtse binnenstad. Naast de winnaar nomineerde de jury Turnzaal Nieuw Welgelegen van NL Architects en Bestuurscentrum Rabobank Nederland van Kraaijvanger.

De Rietveldprijs 2013 wordt zondag 17 november uitgereikt door burgemeester Aleid Wolfsen. Ter gelegenheid van de Rietveldprijs 2013 verschijnt een publicatie met daarin het juryrapporten tekstessays.