Kijk & Luister

Hemel in Guangzhou

Voor wie gisteravond iets leukers te doen had, de documentaire Hemel in Guangzhou (Bert Oosterveld en Peter Franken, 2013) waarin architecten Mark Hemel en Barbara Kuit gevolgd worden tijdens de laatste fase van de bouw van de door hen ontworpen TV-toren en hun pogingen om nieuwe opdrachten binnen te halen, staat nu online.

Still uit Hemel in Guangzhou

Mark Hemel en Barbara Kuit wonnen in 2004 met hun bureau Information Based Architecture (IBA) de prijsvraag voor China's hoogste TV-toren: hun eerste grote opdracht. Hemel in Guangzhou (Bert Oosterveld en Peter Franken, 2013) is een openhartig – soms zelfs gênant – verslag over de persoonlijke en professionele dilemma’s van Mark Hemel en Barbara Kuit. Het stel wordt gevolgd tijdens de laatste fase van de voltooiing van de TV-toren en tijdens hun pogingen om nieuwe opdrachten binnen te halen.
De documentaire Hemel in Guangzhou  beleefde drie weken geleden tijdens de laatste editie van het AFFR zijn wereldpremière, was gisterenavond op tv te zien en is nu online te bekijken bij uitzending gemist.
(Sorry, no English subtitles)