Nieuws

diederendirrix architecten ontwerpt raadhuis Krimpen aan den IJssel

diederendirrix architecten heeft in een team met Martens Aannemingsbedrijf, Imtech en Buro Lubbers het winnende ontwerp gemaakt voor de herontwikkeling van het Raadhuis van Krimpen aan den IJssel.

Het nieuwe gebouw is nodig omdat het oude gebouw 'op' is. Het nieuwe ontwerp maakt gebruik van de bestaande fundering waarop een lichtgewicht en volledig demontabel nieuw gebouw wordt gerealiseerd. Door hergebruik van de markante positie in het water en behoud van de oorspronkelijke contour wil het nieuwe ontwerp een herkenbaar en eigentijds gebouw voorstellen. Het complex is energiezuinig en duurzaam door strategisch hergebruik, energie opwekking en het gebruik van <i>cradle to cradle</i> materiaaltoepassingen.

De nieuwbouw kost de gemeente 9 miljoen euro, inclusief btw en onderhoud voor de komende 20 jaar. Aan de energierekening zal de gemeente in de toekomst veel minder kwijt zijn dan nu; het energielabel gaat van G – het allerlaagste niveau – naar A++, het allerhoogste niveau.

Het gebouw biedt naast de gemeente Krimpen aan den IJssel huisvesting aan Rabobank Krimpenerwaard. Samen met Advies- en Ingenieursbureau voor bouwconstructies van de Laar en Nelissen ingenieursbureau wordt het ontwerp komende maanden gereed gemaakt voor uitvoering.