Nieuws

Het Pruys-Bekaert Project

Gb

Geert Bekaert-prijs

Ter stimulering van de architectuurkritiek en bevordering van de dialoog.

Ter viering van de architectuurkritiek en ter stimulering van de ontwerpschrijfkunst hebben ArchiNed en Designplatform Rotterdam het initiatief genomen om het Pruys-Bekaertprogramma te organiseren. En als kers op de taart is er nieuw ArchiNed Dossier: architectuurkritiek.

Doel van het Pruys-Bekaertprogramma is het stimuleren van ontwerpschrijfkunst én design- en architectuurkritiek in de Lage Landen om de (geschreven) dialoog tussen ontwerper, criticus en ‘het grote publiek’ te entameren.

Het project is ontwikkeld rondom de Simon Mari Pruysprijs voor designkritiek en de Geert Bekaertprijs voor architectuurkritiek die om de twee jaar uitgereikt zullen worden aan de meest voorbeeldige kritieken die de afgelopen twee jaar zijn gepubliceerd. Het programma bestaat voorts uit spetterende talkshows, een interactief publieksdebat, en een intensieve schrijfworkshop voor ontwerpers.
Voor alle informatie over de events en hoe je mee kan doen aan de prijsvraag, zie de website ontwerpschrijfkunst.org

Een selectie van artikelen die op ArchiNed en elders op het internet verschenen over architectuurkritiek zijn de vinden in het ArchiNed Dossier Architectuurkritiek. Het dossier is niet statisch, suggesties voor artikelen die zeker in het dossier thuis horen zijn meer dan welkom.