Nieuws

Kristiaan Borret wint Vlaamse Cultuurprijs voor Architectuur

Afgelopen zaterdag ontving de stadsbouwmeester van Antwerpen Kristiaan Borret de Prijs van de Vlaamse Gemeenschap voor Architectuur 2012-2013.

Team stadsbouwmeester Antwerpen met in het midden Kristiaan Borret

De jury droeg Kristiaan Borret als laureaat voor omdat hij samen met zijn team al zeven jaar bewijst dat zijn aanpak vruchten afwerpt. Het team werkt aan een klimaat waarin opdrachtgevers de kans krijgen zich als goede opdrachtgever op te stellen en waarin ontwerpers zich goed voelen om het beste van hun kunnen boven te halen. Mede daardoor is in Antwerpen sinds meer dan tien jaar een bijzondere heropstanding van de stad aan de gang. Borret zegt de prijs te beschouwen als een bekroning voor de Antwerpse aanpak van stadsontwikkeling in zijn geheel.

De Cultuurprijs voor Architectuur wordt tweejaarlijks uitgereikt.