Nieuws

Mei wint opdracht ontwerp Fenixloodsen

In de selectie over hergebruik van de Fenixloodsen in Rotterdam gehouden tussen VMX, Dok architecten en Mei architecten en stedenbouwers heeft het laatste bureau de opdracht gewonnen.

Het herontwikkelingsplan voor de ruim honderd jaar oude Fenixloodsen behelst een gemixt programma. De oude, onderste lagen zullen worden gevuld met een programma bestaand uit de 3 C’s van Katendrecht (Cultureel, Culinair en Creatief) aangevuld met een 4e C voor wat betreft Commercieel. Hier bovenop zullen ca 180 tot 230 nieuwbouw loft appartementen verrijzen die volledig naar wens van de gebruiker zijn in te delen. Dit kunnen zowel horizontale dan wel verticale ingedeelde appartementen zijn.

Mei realiseerde in het verleden als verschillende loft woningen waaronder het monumentale pakhuis Jobsveem op de Lloydpier en de nieuwbouw Schiecentrale in Rotterdam. Onlangs is ook ‘De Fabriek’ in Delfshaven gebruik genomen, waarvoor Mei een ontwerp maakte waarbij rondom de bestaande fabriek kleine creatieve bedrijfjes en maatschappelijke functies werden gegroepeerd.

De Fenixloodsen zijn in 1898 gebouwd te Katendrecht, Rotterdam. De wijk wordt sinds enige jaren herontwikkeld, wat in 2012 resulteerde in het winnen van de Gulden Feniksprijs in de categorie gebiedstransformatie. De loodsen bevinden zich tegenover Hotel New York en de Rijnhavenbrug en vormen daarmee de schakel tussen het op Katendrecht gelegen Deliplein en de Wilhelminapier.

In oktober wordt er gestart met de ontwerpwerkzaamheden van de Fenixloodsen in opdracht van Heijmans / Proper Stok. Eind 2014 zal er gestart worden met de restauratie  en nieuwbouwwerkzaamheden.