Nieuws

Nederlands team geselecteerd voor de tweede fase van Park Russia

Het Nederlandse team HOSPER – Niek Roozen – Cepezed – Witteveen+Bos is geselecteerd voor de meervoudige opgave van Park Russia

Het Russia park is een nieuw te ontwikkelen themapark op 75 kilometer van Moskou. Het moet met 1600 hectare het grootste themapark van Europa worden, waar mensen meer dagen kunnen verpozen. Het te realiseren programma in het park omvat entertainment, binnen- en buitensport, educatie, exposities, zorg, commerciële functies en verscheidene gethematiseerde openbare ruimtes en landschappen. Alle regio’s binnen Rusland worden betrokken bij de plannen voor het park.

Voor de tweede fase heeft de organisatie van de 180 inzendingen uit 41 landen tien teams geselecteerd. De jury die nu de tweede fase gaat beoordelen bestaat onder andere uit de CEO van de Russische staatstelevisie, Oleg Dobrodeev, en de Russische minister van Defensie, Dmitry Peskov.