Nieuws

Team BUUR/LATZ+PARTNER wint opdracht Nieuwstraat Brussel

Op voorstel van de jury, voorgezeten door de Brusselse Bouwmeester, is het team BUUR/LATZ+PARTNER door de stad Brussel aangewezen om samen met Ideaconsult en ARA de Nieuwstraat in Brussel volledig te herontwikkelen.

Afbeelding: BUUR

De Nieuwstraat is de ruggengraat van de grootste commerciële pool van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, maar heeft dringend nood aan een  vernieuwingsimpuls. Volgens BUUR/LATZ+PARTNER is het belangrijk de Nieuwstraat qua sfeer, oriëntatie en complexiteit te laten integreren in de stad en niet als een shopping center af zonderen van de omgeving.

Het team stelt onder andere het inzetten van de zijstraten voor kleinere boetiekzaken en het intensifiëren van handelsactiviteiten en stedelijke activiteiten in de grote complexen Inno, Brouckère en City 2 voor, om zo de bezoeker aan te zetten een grotere zone van het stadsdeel te ontdekken. Daarnaast wil het team met het inbrengen van gemengde programma's van handel, wonen en voorzieningen de Nieuwstraat een meer complexe identiteit geven die aansluit bij de omliggende, voormalig monofunctionele, wijk. Om de drukte van de Nieuwstraat af te zwakken zullen tot slot zitgelegenheden, bomen en artistieke interventies geplaatst worden.