Nieuws

Euregionale Architectuur Prijs voor Franky Larousselle

Afgelopen zaterdag 16 november werden voor de 23ste keer de Euregionale Architectuur Prijs (EAP) uitgereikt, de prijs voor de beste afstudeerprojecten van de vijf architectuur opleidingen uit Aken, Luik, Diepenbeek en Maastricht.

De winnaars van links naar rechts: 2e prijswinnaar Leonard Wertgen,1e prijswinnaar Franky Larousselle en 3e prijswinnaar Milica Vrbaski. Foto: Wim Smeets

Uit circa 400 afstuderende studenten van het collegejaar 2012-2013 werden uiteindelijk 29 projecten genomineerd voor deelname aan de competitie. De eerste prijs ging naar Franky Larousselle van de Universiteit Hasselt voor zijn project Interlinie, RE:MEAT. De tweede prijs was voor Leonard Wertgen (RWTH Aachen) voor zijn project Ein Haus en de derde prijs voor Milica Vrbaski (RWTH Aken) voor haar project Hydropower station in the Highlands.

Eervolle vermeldingen waren er ook voor Justine Gloesener & Carola Mineo (Universiteit Luik), Koen Savelsoul (Maastricht Master of Architecture) en
Frédéric Schnee (RWTH Aken).