Nieuws

RoosRos Architecten wint architectenselectie MFC Mijnsheerenland

RoosRos Architecten heeft de architectenselectie van de nieuwbouw van een multifunctioneel centrum (MFC) in het dorpshart van Mijnsheerenland gewonnen.

Het ontwerp van RoosRos bestaat uit een compositie van een aantal grote 'boerenschuren' die samen de MFC vormen. De vormgeving en detaillering van deze elementen zijn ge├»nspireerd op de historische bebouwing van Mijnsheerenland. De 'schuren' worden gekoppeld door de centrale ruimte waarin ook de ontmoetingsruimte – het hart van het MFC- wordt gerealiseerd. Het programma voorziet in een sporthal, twee basisscholen, een BSO en KDV, een bibliotheek, een jeugdruimte, diverse zorgfuncties zoals een consultatiebureau en kleinschalige woningen voor dementerende ouderen.

Samen met de verschillende gebruikers gaan RoosRos Architecten in een interactief ontwerpproces verder werken aan het ontwerp. Het MFC wordt gerealiseerd aan het nieuwe dorpsplein. Behalve de MFC worden er in het dorpshart ook woningen, zorgwoningen en een supermarkt gerealiseerd.