Nieuws

Winnaars ARC13 Awards bekend

Dinsdag 26 november werden in Rotterdam voor de tweede keer de ARC Awards uitgereikt. Er waren prijzen voor het allerbeste werk in architectuur, interieurarchitectuur en stoelontwerp van het afgelopen jaar.

Villa Kogelhof van Paul de Ruiter

Paul de Ruiter won met Villa Kogelhof de ARC13 Architectuur Award. Volgens de jury maakt "de Kogelhof een statement in de grijzewollensokkenwereld die nog vaak met duurzaamheid wordt geassocieerd".

De ARC13 Interieur Award ging naar Happel Cornelisse Verhoeven voor de inrichting van het Noord Hollands Archief.  De ARC13 Stoelontwerp Award was voor de Well Proven Chair van Van Aubel & Shaw,  een stoel gemaakt van houtsnippers, gemengd met een bio-hars.

Tot slot ontving Thomas Rau, architect en CEO van RAU – Turntoo de ARC Oeuvre Award. Deze oeuvreprijs wordt jaarlijks door de redactie van de Architect toegekend aan een persoon die een blijvende en vernieuwende bijdrage heeft geleverd aan de verbetering van de gebouwde omgeving.