Nieuws

Nederlandse winnaars Europan buitenland

Het Nederlandse team bestaande uit Jeroen van Aerle, Beerd Gieteling, Philippe Rol en Jeroen van Poppel is als winnaars uit de bus gekomen van de Duitse editie van Europan 12 voor de locatie Kaiserslautern.

Voorstel ‘Pattern for Progress’

Hun voorstel 'Pattern for Progress' bestaat uit een stedenbouwkundig plan waarin de innovatietheorie van Rogers en het activeren van verschillende partijen een grote rol in speelt. De jury prees het feit dat hun ontwerp hiermee verder gaat dan het reguliere spectrum van stedenbouw.  
Andere prijswinnaar in Duitsland is Marcel Moonen. Het team waar hij onderdeel van uitmaakte eindigde als runner up bij de prijsopgave Regionale 2013.

In Noorwegen eindigden Laura Alvarez en Jarrik Ouburg met hun ontwerp 'Hortus Conclusus' voor de locatie Ås op de tweede plaats. De jury noemde hun voorstel om de relatie tussen campus en stad te versterken met een groene corridor 'een juwelenkistje van stedelijkheid'.