Nieuws

Winnaars EUROPAN Nederland bekend

De winnaars voor de Nederlandse locaties van Europan 12 zijn bekend. De jury, onder voorzitterschap van Patrick van der Klooster, heeft twee eerste prijzen, vier tweede prijzen en een bijzondere vermelding toegekend.

Voor de prijsvraag met betrekking tot het Havenkwartier in Assen ging de eerste prijs naar Marcus Kempers en Egbert de Warle met hun ontwerp 'BUILDING ON THE PRESENT'. De jury noemt hun ontwerp voor een 260 meter lang gebouw "een krachtige interventie die respecteert wat er in het gebied is en als catalysator kan dienen voor de verdere ontwikkeling van de haven als woongebied". Runner-up was Marieke Kums, Geerte Baars, Diana Ciufo, Aster Sittoni, Kevin Westerveld en Yihan Xiang met hun ontwerp 'URBAN NATURE'. Tot slot was er een eervolle vermelding voor Vicente Molina Dominguez met zijn ontwerp 'WASTE?LAND'.

Ontwerp ‘BUILDING ON THE PRESENT’

De eerste prijs voor de ontwerpopdracht Hoendiep Groningen ging naar het ontwerp PRELUDE van Elizabeth Keller en Remco Rolvink. De jury waardeerde het dat uit hun ontwerp "een waardering voor lege, ongeprogrammeerde ruimte blijkt". De tweede prijs was voor Ton van Beek en Pieter Delacourt met het ontwerp 'uploading city'.

Ontwerp ‘PRELUDE’

De prijsvraag voor locatie VROM/Koemarkt in Schiedam eindigde zonder eerste prijs maar met twee runner-ups. Het ontwerp 'a new start with old genes' van Joost van Rooijen, Maarten Thewissen en Redmer Weijer, een voorstel met kleine interventies langs de Schie en het ontwerp 'Complete Schiedam' van Matteo Bettoni, Michiel Van Driessche, Bart Pouw en Milena Zaklanovic eindigden beide op de tweede plaats.