Nieuws

Architectuur @ IFFR

Gemist dat het International Film Festival Rotterdam plaatsvindt, met onder andere een aantal mooie architectuurgerelateerde films? Het is nog niet te laat. Het festival duurt tot 2 februari en er zijn nog kaartjes voor een aantal architectuurfilm en –documentaires. De redactie tipt drie films.

Beeld uit The Creator of the Jungle

Dinsdagmiddag 28 januari is de film The creator of the Jungle te zien over ene Garrel die 45 jaar lang met z’n blote handen spectaculaire jungleconstucties, boomhutten en labyrinten bouwde, waar hij vervolgens met jongens uit de buurt Tarzan-films in naspeelde.

Vrijdag 31 januari is vroeg in de ochtend (9.15) de film Back up Tapes from Moon en Mars te zien. Met de blik van een cultureel antropoloog kijken de documentairemakers naar de Amerikaanse stadjes Moon en Mars, als zijnde simulaties van steden, schaalmodellen om te testen of de mens ook op andere planeten kan wonen.

Vrijdag 31 januari in de middag Thing te zien waarin een architect vertelt over de stad die hij heeft gebouwd. Als kijker reis je mee door zijn virtuele geheugen, naar een grenzeloze imaginaire stad. De denkbeeldige gebouwen krijgen geen vaste vorm maar dat maakt ze niet minder verleidelijk, aldus de beschrijving op de IFFR website.