Nieuws

TV Tip: Utopia

15 deelnemers die elkaar niet kennen, een stukje landbouwgrond, 25 kippen, een kapotte tractor en een gammele loods vormen de basis voor Utopia TV. Hoe zal het de deelnemers vergaan in een ‘nieuwe’ wereld waar (nog) geen regels bestaan en er van machtsverhoudingen nog geen sprake is?

Een jaar lang moet het project (uit de koker van John de Mol ) gaan duren, natuurlijk gevolgd door talloze camera’s zodat alles wat de deelnemers meemaken en ondernemen live te volgen is via TV en internet.

Zonder verwarming, wc, douche en licht (de aansluitingen hiertoe zijn wel aanwezig) moeten o.a. massagetherapeute Andrea (52), levenskunstenaar Billy (31), worstelaar Emil (28), zwerver Rienk (29), oliebollenbakker Hakim (34), aannemer Paul (53) en dierenverzorgster Lindy (23) letterlijk een nieuwe leefwereld zien op te bouwen.

Vrijwillig stoppen is geen optie voor de deelnemers. Hierop staat een fikse boete die bepaald wordt door de hoogte van het vermogen dat een deelnemer privé bezit. Wel kunnen er, door de kijkers van Utopia TV, in de loop van het seizoen deelnemers worden weggestemd.

Utopia is dagelijks om 19.30 te zien op SBS6 of 24 uur per dag live te zien via UtopiaTV