Nieuws

Kristiaan Borret ontslagen als stadsbouwmeester Antwerpen

Het stadsbestuur van Antwerpen heeft afgelopen week besloten de aanstelling van Kristiaan Borret als stadsbouwmeester van Antwerpen te beƫindigen.

Borret was sinds 2006 stadsbouwmeester van Antwerpen. Eerder werd zijn mandaat van vijf jaar verlengd tot 2016. In oktober vorig jaar ontving Borret nog de Prijs van de Vlaamse Gemeenschap voor Architectuur 2012-2013.

Waarom het stadsbestuur besloten heeft om de aanstelling van Borret eerder te beƫindigen is niet precies duidelijk. Belgische kranten meldden al wel eerder dat het niet boterde tussen de stadsbouwmeester en het stadsbestuur.

De taak van een stadsbouwmeester is om vanuit een onafhankelijke positie het college te adviseren en de stedelijke diensten te ondersteunen met het oog op maximale ruimtelijke kwaliteit. Vanaf 1 maart 2014 bestaat het team Stadsbouwmeester Antwerpen uit Katrien Embrechts en Evelien Vandeweerdt.