Nieuws

Marieke Berkers nieuwe directeur ArchiNed

Het bestuur van ArchiNed heeft met ingang van 25 februari 2014 architectuurhistoricus Marieke Berkers aangesteld als nieuwe directeur van ArchiNed. Zij volgt Piet Vollaard op, die sinds 2013 als zelfstandig architect aan de slag is gegaan.

Marieke Berkers (1977) is freelance architectuurhistoricus(MA). Ze is onderzoeker en publicist en organiseert regelmatig expertmeetings en manifestaties. Berkers is lid van het kernteam van Stad-Forum en is werkzaam als vakredacteur voor tijdschrift Blauwe Kamer. Daarnaast is ze jurylid van de Geert Bekaertprijs voor architectuurkritiek, maakte ze deel uit van de selectiecommissie Jaarboek Landschapsarchitectuur en Stedenbouw2013 en is ze coauteur van het boek Schiphol Megastructuur. Ontwerp in spectaculaire eenvoud. Berkers is ook werkzaam als docent voor de Academie van Bouwkunst in Amsterdam en de Gerrit Rietveld Academie Amsterdam.

ArchiNed is dé onafhankelijke en kritische nieuwsbron voor ontwerpers. Het nieuwe ArchiNed-kernteam, bestaande uit hoofdredacteur Marina van den Bergen, directeur Marieke Berkers en webredacteur Myrta Otten, staat garant dat ArchiNed.nl kritische artikelen blijft publiceren over architectuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur. Ook is het de plek om interessante vacatures te vinden en informatie over ontwerpers. Samen met onze correspondenten, leden en partners zal ArchiNed er voor zorgen dat deze open en onafhankelijke nieuwsbron een stabiele factor blijft waarin kwaliteit voorop staat. Met de uitbreiding van het team wordt ook een nieuwe koers ingezet; in 2014 zal ArchiNed haar functie als platform voor ontwerp, onderzoek en kennisdeling actief gaan uitbouwen.

ArchiNed is in november 2013 omgevormd van een besloten vennootschap naar een stichting. Wij denken met een stichting zonder winstoogmerk een geschiktere bedrijfsvorm te hebben voor de toekomst. Het gedachtegoed van ArchiNed is met de stichting gewaarborgd en tegelijk biedt dit de mogelijkheid om de producten en diensten te vernieuwen.