Nieuws

Tips voor de Krokusvakantie

Krokusvakantie en dus, wellicht, tijd om erop uit te gaan. ArchiNed geeft een aantal tips om de vakantie leuk en leerzaam door te brengen.

Foto: Boris Ott

1. 52 Week, 52 Cities
Op de valreep werd de tentoonstelling verleng van 16 februari naar 30 maart, 52 Weeks, 52 Cities in het Marta Herford Museum in Herford, Duitsland. De Nederlandse fotograaf Iwan Baan reisde voor deze tentoonstelling in een jaar de hele wereld rond, elke week deed hij een andere stad aan. Onderweg fotografeerde hij ingenieuze huizen en bijzondere constructies op onverwachte plekken, zoals sloppenwijken. De 52 foto's die in de tentoonstelling te zien zijn, worden voorzien van persoonlijk commentaar van de fotograaf.

2. Conflict & Design
Al een tijdje aan de gang maar nog tot 9 maart te bezoeken, de 7de Triënnale voor Vormgeving Vlaanderen met als thema Conflict & Design. Designers tonen in cultuurcentrum C-Mine in Genk hoe ze via hun designproces oplossingen bieden voor allerlei conflictvormen, van sociale conflicten tussen mensen onderling tot conflicten met de natuur en meer. Kunnen de getoonde voorbeelden van user-centered design, social design, participatory design, process design, open source design, ethical design oplossingen bieden voor conflicten?

3. Werelderfgoed
Dichter bij huis, sinds december geopend maar permanent te bezoeken, het Werelderfgoed Podium in gebouw De Bazel in Amsterdam. In de tentoonstelling is te zien, horen en lezen welke UNESCO Wereld­erfgoederen in Nederland te vinden zijn. Zowel de Amsterdamse Grachtengordel en de Waddenzee als Willemstad Curaçao en het Rietveldhuis staan bijvoorbeeld op de Werelderfgoedlijst. Wat maakt deze plekken zo bijzonder dat ze op de lijst komen en welke voordelen en nadelen heeft het om op de Werelderfgoedlijst te staan?

4. Playboy Architektur
Voor wie de intrigerende tentoonstelling Playboy Architecture 1953 -1979 bij Bureau Europa heeft gemist, kan afreizen naar DAM Frankfurt waar de tentoonstelling tot 20 april te zien is.  

5. Will it Sustain?
Will it Sustain? is de titel van de tentoonstelling in het Deense Architectuur Centrum, Kopenhagen. Drie bestaande tentoonstellingen over de paradoxen van duurzaamheid zijn samengevoegd tot een. Te zien tot en met 25 mei.

6. How small? How vast? How architecture grows (nagekomen tip)
De tentoonstelling over Junya Ishigami die eerder in deSingel in Antwerpen te zien was staat nu in Bordeaux (arc en rêve centre d'architecture). Te zien tot en met 27 april.