Nieuws

Winnaars ideeëncompetitie Wachtend Land bekend

Gisteren maakte de jury van de ideeënprijsvraag Wachtend Land de winnaars bekend. Doel van de competitie was het het genereren van creatieve, uitvoerbare ideeën en initiatieven voor het tijdelijk gebruik een braakliggende bouwlocatie in Blaricum.

Prijsuitreiking Wachtend Land

De eerste prijs in de categorie 'Idee zonder uitvoering – niet student' ging naar het plan Gouden Slot van team LuCa – M. van Luttervelt en M. van Campe, een voorstel om een kunstmatige berg op te hogen en boven op deze berg een object te plaatsen. De tweede prijs was voor het plan Groeiend Landschap van Royal HaskoningDHV.
 
In de categorie 'Idee zonder uitvoering – student' was voor het plan Water brengt leven van team R2LM, bestaande uit M. Wetter, L. Franken  en R. de Smidt. Het plan bestaat uit kleine interventies zoals wandelpaden en een voorstel om natuurlijk te laten groeien zonder beheer. De tweede prijs ging naar het plan DF ontwerp wachtend land van H. Heijenga en S. Jamal.

Het plan Urbanview: De Proeftuin van M. Luttikhuis, J. Weijs en B. Vuksanovic won in de categorie 'Profit – niet student'.In dit ontwerp wordt het gehele gebied gezien als een multifunctionele proeftuin, zowel voor de inwoners van Blaricum als voor innovatieve bedrijven die ruimte nodig hebben voor onderzoek
op het gebied van kleinschalige, biologische plantenteelt en duurzame energieopwekking.

In de categorie 'Profit – student' won het plan De BlaricummerEET  van M. Kip  en L. Haaksema, een voorstel  voor een restaurant, een pluktuin en een kinderboerderij in het gebied.

In de categorie 'Idee non profit – niet student' won het plan 6000 jaar Blaricummermeent van M. de Waal en K. Leijnse,een voorstel waarin elementen uit het verleden gebruikt worden om van de Blaricummermeent een recreatie-, speel- en educatiegebied te maken. In diezelfde categorie voor studenten won ’t Tussenom van team NovArch, H. van der Linden en K. Westerveld, een voorstel om als tijdelijke invulling met beelden het verhaal van De Blaricummermeent te vertellen.

De publieksprijs ging tot slot naar het voorstel De Groene Meent van de Imkersvereniging Blaricum en Omstreken. Hun plan houdt in dat (een
deel van) het Wachtend Land, vooruitlopend op de definitieve inrichting van het gebied, nu al wordt beplant met uiteenlopende vegetatie.

De gemeente Blaricum gaat op korte termijn met een aantal winnaars in overleg om te onderzoeken of hun voorstel voor een tijdelijke invulling daadwerkelijk gerealiseerd kan worden.